Nya utmaningar

Jag känner ett behov av nya utmaningar. Medan många i dessa tider blir av med sina jobb eller permitteras så har jag som lärare inte svårt alls att hitta nytt jobb. Barn och ungdomar finns det gott om och det råder skolplikt så lärarjobb finns det gott om nu när vi närmar oss terminsslut.

Jag har en tid känt ett behov av nya utmaningar. Inte för att jag inte har utmaningar att göra på mitt nuvarande jobb utan mer för att jag behöver utmanas på ett annat intellektuellt plan.

Jag behöver få använda mina hjärnceller och mina kunskaper på ett annat sätt än vad jag gör nu. Jag vill möta motstånd och och utmanas av mina elever, inte beteendemässigt utan intellektuellt. Jag vill kunna vrida och vända ut och in på problem och ställa utmanande frågor till eleverna och omkullkasta deras syn på saker och ting. Därför blev jag lärare. Inte för att lära barn och ungdomar en grunduppfostran eftersom den ska komma hemifrån i första hand. Inte heller för att använda min tid åt disciplinär problem och åtgärder.

Jag förstår att detta i dagens samhälle ingår i lärarjobbet men det borde inte göra det. Lärare ska ägna sin tid till att undervisa och planera bra lektioner samt individanpassa.

Jag har saker på G men inget klart ännu. Jag har planer och idéer som jag spånar på.

Jag ser på den närmsta framtiden med ljus. Det är spännande tider just nu.

Jag kan också förstå att det kan sticka i ögonen på de som förlorat och är på väg att kanske förlora sina jobb när jag sitter och skriver om framtiden och nya utmaningar och lättheten att få jobb. Det är inte min mening men livet händer och jag försöker alltid se livet från den ljusa sidan.

 

Lev gott och må väl!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *