Jobba för mycket

Som jag skrivit förut är jag lärare, på högstadiet i ett socioekonomiskt utsatt område. Jag har även redovisat för vilka olika roller jag behöver ta på mig, utöver rollen som lärare.

Just nu är det en tung period och jag känner att jag inte räcker till varken på jobbet eller hemma. Jag saknar energi och motivation i allt. Jag vet inte om det beror på att jag haft influensan och är väldigt trött efter den eller om det är årstiden eller om det är ett tecken på att jag arbetar alldeles för mycket just nu. Eller en kombo av allt detta.

Jag har otroligt svårt att som lärare bara lämna mitt jobb på min arbetsplats. Jag tar alltid med mig mitt jobb, kanske inte fysisk form så som rättning av prov, planering och dyl utan mer ansvarskänslan som lärare. Jag messar elever och föräldrar och undrar över mående och hur jag kan få elever till skolan som kanske fastnat hemma av olika anledningar. Jag oroar mig ständigt över om jag gör nog för mina elever. Har jag verkligen gjort mitt yttersta för att mina lektioner ska klaffa, har jag gjort mitt yttersta för att se till att alla elever får den hjälp de är berättigade till, har jag gjort mitt yttersta för att individanpassa undervisningen för de elever med en NPF, har jag hjälpt mina kollegor tillräckligt för att de ska klara av sitt jobb??????

Dessa tankar och funderingar jagar mig ständigt. Mentalt är jag aldrig ledig, inte ens på nätterna. Jag kan ligga vaken flera timmar och fundera över jobbet. Jag fattar att något är jäkligt galet och att jag borde be om hjälp från mina chefer men jag gör inte det. Jag vet inte varför. Stolthet kanske?

Vad vill jag säga med detta inlägg egentligen. Ingenting, bara uppdatera mitt läge.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *