Att vara oberoende

Jag är så himla glad över att jag aldrig varit ekonomiskt beroende av någon annan i mitt vuxna liv.

Med en separation i bagaget så vet jag hur viktigt det är att tjäna sina egna pengar och inte göra sig beroende av någon annan.

Jag undrat hur många kvinnor i Sverige som inte vågar ta steget ut ur ett förhållande pga ekonomin. Att de t ex inte tjänar tillräckligt med pengar för att köpa något eget eller kunna  betala hyran för ett boende.

Jag kan inte förneka att min separation kostade på, både vad det gäller det känslomässiga samt på det ekonomiska planet.

Jag flyttade till en helt ny kommun till ett alldeles nybyggt boende som kostade relativt mycket pengar och för mina barns skull tog jag inte med mig några möbler från mitt förra hem utan fick köpa mig ett helt nytt bohag och ja, det kostade en hel del.

Anledningen till att jag inte tog med mig något från mitt förra hem var av den enkla anledningen att mitt ex skulle aldrig ha råd eller orken att köpa en massa nya möbler, därför fick han behålla ALLT med undantag för vissa smågrejer så som dyrare badlakan, handdukar och sängkläder som JAG betalade.

Vi hade aldrig gemensam ekonomi och det gjorde att jag fick stå för de allra flesta inköp till hushållet eftersom jag tjänade en hel del mer än han.

När vi bodde tillsammans såg jag inget som mitt eller ditt inte heller när vi separerade men det jag tog med mig vidare var sånt som jag uppskattade mer än vad han någonsin skulle göra.

 

Kontentan av mitt inlägg är:

Gör dig aldrig beroende av någon annan när det kommer till pengar. Du vet aldrig hur framtiden kommer se ut!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *