Äntligen sommarlov

Så äntligen kom sista dagen på jobbet för terminen.

Detta är en av få gånger som jag faktiskt riktigt längtat till sommarlovet och ledighet. Det brukar alltid vara galet mycket att göra de sista veckorna, t ex niornas fest, betygssättning, avslutningssamtal, klassresor, klassdagar, städdagar etc men i år kändes det som ännu mer att göra. Vet inte varför men jag är mentalt och fysiskt utmattad.

Jag ska verkligen försöka njuta av sommarlovet och jag hoppas att det bjuds på bra väder, många bad, många varma kvällar så att man kan sitta ute i trädgården och sippa på ett glas bubbel.

 

Jag behöver tanka energi inför höstterminen då jag ska välkomna en nya elever till åk 7. Jag släppte precis iväg min klass som slutat åk 9 och som jag har haft i tre år och som jag kände enorm värme och kärlek till trots en massa problem, bråk och tjafs men som sagt, i höst välkomnar jag och två mentorskollegor två klasser i åk 7.

Jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Jag hoppas i alla fall att sommarlovet gör mig gott. Jag behöver släppa och gå vidare. Jag behöver förbereda mig inför hösten.

MEN jag ska njuta av livet och leva i nuet. Mina två äldsta döttrar började sina sommarlov förra veckan hos sin pappa. Min yngsta går på förskolan en vecka till sen har hon sommarlov i 8 veckor.

Hon är ett kvicksilver som smyger iväg så fort hon får tillfälle, dock inte särskilt långt bort, hon är lite för feg för det.

Förra sommaren kunde hon inte gå så det var en lugn sommar, inget jagande. I år blir det mycket lek och bus, det känner jag på mig, men är det inte det sommaren är till för så säg?!

Må gott och lev väl!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *