Motgångar

Vissa motgångar i livet är svårare än andra. Jag har stött på många svåra motgångar i mitt liv.

Idag stötte jag på två mindre motgångar, eller jag vet inte ens om de kan kategoriseras som motgångar men jag kände att det blev jobbigt.

Den första var när min yngsta dotter klämde fingret i en kökslåda (har ej hunnit barnsäkra allt ännu). Hon klämde sig inte bara i själva kökslåda utan fingret hamnade i kläm mellan lådan och ugnsluckan vilket medförde mycket smärta och gråt. Vi hade precis planerat dagen när detta skedde. Genast kände jag att:

”Fan, nu sker sig dagens planer”

Jag hamnade på några sekunder i mitt mentala läge att detta var en motgång. Allt som inte sker enligt plan är en motgång.

Planen blev av men förskjuten några timmar.

Vi kom iväg sent till Tekniska museet, dit min andra dotter ville idag.

Vi hade en jättebra dag där.

Tyvärr avslutades dagen med att dottern halkade på lekplatsen utanför muséet. Hon tog emot sig med sin ena armbåge. Halva bilresan hem, som tar dryga timmen, satt hon och grät i baksätet.

Ännu en motgång. För ett riktigt jäkla bra muséebesök ska inte avslutas med tårar och smärta.

Banala motgångar kan tyckas men sån är jag, att när planer och mina tankar rubbas så är det en motgång. Något jag vet att jag behöver jobba med.

Kvällen avslutades med att två av döttrarna somnade riktigt trött i sina rum. Den tredje och äldsta dottern var på Gröna Lund hela dagen med en vän.

Jag är trött i kropp och själ. Söndagen får ägnas till återhämtning.

// Hanna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *