Framtiden för mina barn

Jag och min man satt i bilen hem från släktingar och diskuterade hur vi vill att framtiden ska se ut för våra döttrar. Hur ska vi förbereda dem för världen utanför hemmets trygga vrå och skolans lärande.

Hur ska vi ge dem de bästa förutsättningarna vi kan?

Diskussionen dök upp hos oss när vi började prata politik, vilket vi ofta gör, och om hur världen idag inte har förändrats så otroligt mycket sen vi var unga.

Vi vet inte riktigt vad vi ska förbereda dem på. Världen är i ständig förändring och vi är överens om att vi går mot mörkare tider. Mycket hat, våld, konkurrens, intolerans och andra tunga saker är på väg att dominera löpsedlar och nyheter. Hur förbereder man sina barn för det.

Vi säger ofta till våra äldsta döttrar:

”Det bästa ni kan göra är att alltid göra ert bästa i skolan, fokus på ditt, lägg inte energi på saker som tar mer energi från er än vad ni får tillbaks. Var alltid snälla mot folk ni möter men tänk efter en och annan gång innan ni går vidare med en relation, oavsett typ av relation. Kunskap är er livlina i framtiden. Kunskap är makt och som tjej är det extra viktigt, även om det inte borde vara det.”

Vad mer kan vi säga? Vad mer kan vi göra?

Vi vill ju inte måla upp en domedagsbild för dem och få dem att bli rädda inför allt underbart och fint livet kan erbjuda.

Har ni tips och råd så hit me!

Allt gott!

/Hanna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *